Kippennieuws

Al enkele jaren komt er wel eens een nieuwsbericht dat er vogelgriep is.

Vogelgriep is een zeer besmettelijke ziekte die vooral kippen treft. Het virus wordt overgedragen door uitwerpselen van wilde vogels. Daarom krijgen we van de overheid soms een verplichting om onze vogels op te hokken. Hiermee wordt bedoeld dat er geen vogelpoep in de verblijven kunnen komen van de kippen. Aangezien deze ziekte ook op mensen kan komen mogen de mensen op dat moment niet direct in contact komen met de kippen.

Onze kinderboerderij heeft verblijven voor de kippen die overdekt zijn en rondom de ren is een hekje geplaatst waar bezoekers niet overheen mogen komen. Eigenlijk zijn onze kippen heel het jaar opgehokt op een zo diervriendelijke manier wat mogelijk is.

Onlangs kregen we het goede nieuws dat alle maatregels waren ingetrokken. Helaas was dit goede nieuws niet van lange duur. Sinds deze week is er weer vogelgriep gevonden en moeten we onze kippen weer ophokken. En mogen er geen kippen meer worden vervoerd.Gelukkig dus dat we onze kippen al opgehokt hadden en onze kippen nooit vervoerd worden. Op 1 kippenras na die we hebben. Deze zitten nu binnen en voor de deur is gaas gemaakt. Hierdoor kunnen onze kippen toch van buitellucht genieten.

Wilt u op de hoogte blijven over de vogelgriep kijk dan op deze site.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vogelgriep

Vergelijkbare berichten