Inzamelactie € 50.000: stallen in slechte staat. Groot onderhoud noodzakelijk

Boerderij Westerpark: help onze dieren aan een beter onderdak

Al 25 jaar is Boerderij Westerpark de plek waar tienduizenden Amsterdammers genieten van dieren in de groene wei. De stallen, bijgebouwen en buurthuis ‘De Hooikeet uit 1998 zijn in al die jaren uitgewoond door dier en mens. Groot onderhoud, renovatie en herstel is noodzakelijk. Stichting Kinderboerderij Westerpak start een inzamelingsactie voor € 50.000 om dit te betalen. Doneren kan hier.

“Ondanks de vele schilderbeurten en timmerwerk door vrijwilligers zien wij het houtrot in de planken. Onze dieren hebben het goed, maar zij verdienen beter. Bijvoorbeeld met fatsoenlijke daken over de stallen in de wei, die tegen weer en wind kunnen. Daarnaast zijn de hoofdgebouwen zo goed gebruikt dat de slijtage te zien is. Dat geldt zeker voor ons buurthuis ‘De Hooikeet’. Die is in slechte staat en voldoet niet meer aan duurzaamheidseisen. Daar zijn dagelijks ca. 5-10 mensen aan het werk van Cordaan dagbesteding. Een grote opknapbeurt is na 25 jaar echt topprioriteit voor ons”, aldus Ed van Cortenberghe, voorzitter van Boerderij Westerpark.

“Wij willen de Boerderij graag behouden als de plek waar alle Amsterdammers 6 dagen per week naar toe kunnen en van de dieren kunnen genieten zonder entree te hoeven betalen. Wij roepen mensen en bedrijven op om de boerderij genereus te steunen. Het is een mooie plek die veel buurtbewoners en parkbezoekers rust biedt in de drukke stad”, zegt Etienne Buijs, bestuurslid fondsenwerving van de stichting.

50 km op houten klompen bij de Nijmeegse Vierdaagse

De langste afstand tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is 50 kilometer per dag. Dat is met wandelschoenen al bizar lang. Laat staan als je het gaat proberen op houten klompen. Onze beheerder Maarten gaat met zijn houten klompen op 18 juli 2023 starten aan de Vierdaagse. Het geld dat hij ophaalt is voor de boerderij die hem aan het hart gaat. Voor vaste bezoekers zijn de houten klompen aan Maartens voeten een bekend gezicht. Dagelijks loopt hij er op, op de boerderij. Wil je Maarten steunen? Hier is zijn sponsorpagina.

Toezicht op de donaties

Het geld komt op een rekening in beheer van stichting Kinderboerderij van Westerpark. Het bestuur van de stichting houdt toezicht op de inzameling én op de uitvoering van het groot onderhoudsproject. Ook vindt er controle plaats door een externe accountant. Alle donaties komen ten goede van duurzaam onderhoud voor het onderdak voor de dieren en mensen. Gulle gevers krijgen een uitnodiging voor een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Aan donaties boven de 1000 euro wordt op een creatieve manier aandacht worden gegeven op de Boerderij. Hierover volgt later meer informatie.

Boerderij professionaliseert: aanvraag kwaliteitsbewijs in volle gang

Naast groot onderhoud werkt Boerderij Westerpark ook hard aan het verkrijgen van hét kwaliteitsbewijs voor kinderboerderijen in Nederland (vSKBN). Alle voorwaarden en eisen op het gebied van dierenwelzijn en een professionele bedrijfsvoering worden in de komende drie maanden tegen het licht gehouden. Doel is om op deze termijn de aanvraag succesvol kan worden afgerond. Het eerste zichtbare van al dit werk is de nieuwe indeling van de weiden met ook nieuwe diervriendelijke hekken op de boerderij.

Foto’s

  • Houtrot planken, stal graffiti en slecht schilderwerk.
  • Maarten op klompen.
  • Nieuw hekwerk.

Vergelijkbare berichten