Onze vrijwilligers en beheerders organiseren diverse activiteiten door het jaar heen voor onze bezoekers. Hieronder ziet u een overzicht hiervan. Wilt u weten wat er voor u mogelijk is, neem dan contact op via info@boerderijwesterpark.nl.

Rondleidingen Algemeen

Boerderij Westerpark organiseert rondleidingen voor bezoekers. Daarbij geven wij uitleg over de dieren op de boerderij. Wat eten zij? Wat hebben zij nodig aan verzorging? Hoe is de relatie met andere dieren en mensen? En hoe is dat verandert in de loop der eeuwen?

Onze medewerkers en vrijwilligers weten er alles van en houden continu ook hun vakkennis bij. Stel ze vooral vragen, dan komt u meer te weten. Wij delen onze kennis graag.

Rondleidingen voor schoolklassen

Vele scholen in Amsterdam weten de boerderij te vinden voor rondleidingen. Tijdens deze rondleidingen leren kinderen meer over de natuur over dieren en hun relatie met mensen. Een rondleiding kost 25 euro voor maximaal 25 kinderen.

Verhuur stal voor o.a. Verjaardagsfeestjes

Wij verhuren onze stal voor diverse gelegenheden. Kijkt u hier voor meer informatie.

Evenementen

Op bijzondere dagen organiseert de boerderij seizoensgebonden evenementen om mensen meer te leren over hoe de natuur werkt en hoe dieren zich gedragen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

  • Lente op de Boerder-ei. In april, met de start van de lente staat de boerderij in het teken van bloei, groen en natuurlijk eieren. Tijdens de Paasdagen zijn er diverse activiteiten om kinderen te vertellen over de dieren en al het leven op de boerderij.
  • Het Grote Schaapscheerdersfeest. Begin mei wordt het voor de schapen te warm en komt de schaapscheerder om de vacht er af te halen. Bij het schapen scheren wordt toegelicht waarom dit nodig is en wat er van de vacht gemaakt kan worden.

Pony & ezel activiteiten

Onze vrijwilligster Rosa geeft verschillende activiteiten zoals workshops met onze pony’s & ezels, voor jong en oud! Het is al vanaf 3 jaar mogelijk 🙂 Wil jij graag leren hoe je met een pony of ezel om moet gaan? Dan is dit iets voor jou! Rosa biedt een aantal verschillende activiteiten aan:

Bij de workshops ontvang je les in hoe om te gaan met pony & ezels. Dit is leuk voor zowel ervaren als onervaren kinderen. Zo leer je hoe je een halster om moet doen, een pony of ezel moet poetsen en wandelt met een pony. Als dat al goed gaat krijg je les in grondwerk: met basisoefeningen, vrijheidsdressuur of longeren. We geven de workshops in kleine groepjes of voor jou alleen zodat je veel aandacht krijgt en zoveel mogelijk kan leren.

Een halfuur lekker een van onze pony’s of ezels poetsen, met verschillende borstels. Het is niet alleen rustgevend voor het dier maar ook voor jezelf en erg geschikt voor jonge kinderen, zo leren ze rustig hoe je met een dier om gaat en door het poetsen bouw je ook een band op met het dier.

Maak een wandeling met onze pony Esther of Milo in de buitenlucht en zie het mooie Westerpark via drie verschillende routes.

Word een echt paardenmeisje of -jongen en ervaar hoe gezellig het is tussen de pony’s en ezels. Je helpt mee met het trainen, voeren en verzorgen van de ezels en pony’s en krijgt zo een uniek kijkje achter de schermen. Dit is vooral geschikt voor de oudere of al ervaren kinderen.

Voor meer informatie over de aangeboden activiteiten en de kosten kunt u kijken op www.hoefjesinwesterpark.nl.

Sociaal werk met Cordaan Dagbesteding

Ca 5 mensen helpen dagelijks mee op de boerderij. Wij bieden deze dagbesteding aan samen met de zorgspecialisten van Cordaan.

Wij zijn heel blij met deze samenwerking die ons en onze mensen dagelijks veel plezier biedt.