Nieuwe indeling weiden gereed

18 februari 2023 – De weiden zijn in januari en februari opnieuw ingedeeld. Zo kunnen onze schapen, geiten, ezels en pony’s afwisselend grazen op het terrein en hebben zij voldoende ruimte om te bewegen. Tegelijkertijd zijn de hekken vervangen. De oude hekken waren versleten. De nieuwe afrastering is veiliger en diervriendelijker.

Met de nieuwe weiden-indeling voldoet Boerderij Westerpark nog beter aan alle eisen op dierenwelzijn. Dit is nodig, want wij hebben als doel om te voldoen aan het kwaliteitsbewijs voor kinderboerderijen (vSKBN). Zo zetten wij weer een grote stap op weg hiernaar.

Dank aan alle vrijwilligers, onze beheerders Maarten en René voor het harde werk in deze wintermaanden. Ook zijn wij de gemeente Amsterdam erg dankbaar voor de financiële ondersteuning, waardoor de nieuwe hekken mogelijk zijn gemaakt. Zie hier enkele foto’s van de aanleg.

Buurthuis ‘De Hooikeet’ en de Stal

De Hooikeet is onze huiskamer voor buurtbewoners en parkbezoekers. Bestel thee, koffie of sap en neem er vooral wat lekkers te eten bij gemaakt van streekproducten. Onze mensen helpen u graag.

Wij werken in De Hooikeet ook samen met de mensen van Cordaan Dagbesteding. Zij helpen ons om de boerderij draaiende te houden. Meer weten? Kijk hier!

Als het koud is dan hebben onze dieren onderdak in De Stal. In de zomer verhuren wij deze prachtige houten boerenschuur met groen natuurdak voor speciale gelegenheden voor buurtbewoners. De dieren zijn dan buiten te vinden.

Vergelijkbare berichten