Na 22 jaar trouwe dienst is op 19 maart 2024 de herbouw begonnen van de hooischuur. 
De hooischuur heeft op onze boerderij verschillende functies gehad. Een tijd lang was het een onderkomen voor verjaardagspartijtjes. Daarnaast was de hooischuur een vaste plek voor de kerststal. Later werd hij ook gebruikt als ontmoetingscentrum: een verlengde van een huiskamer waar je ook een kop koffie, thee, limonade kon drinken. De verkoop van kleine versnapering werd al snel uitgebreid tot een boerderijwinkel waar bezoekers onder andere kaas, groente en andere boerderij producten konden kopen.
Als laatste is Cordaan erin getrokken. Al een paar jaar is het de basis voor de deelnemers en hun begeleiders van het ‘leer – werk’ project van Cordaan. Er wordt verse appeltaart gemaakt en verkocht en de deelnemers verzorgen de catering voor de bezoekers. Hierdoor wordt op een vrolijke en natuurlijke manier op de boerderij invulling gegeven aan een inclusieve samenleving op kleine schaal. 
Het gebouw is door verwaarlozing achteruit gegaan. Met een mooie subsidie van de gemeente Amsterdam wordt de hooischuur nu geheel gerenoveerd. Alleen de kap is nog origineel. En natuurlijk moeten we het interieur ook vernieuwen. Maar daar hebben we nog financiering voor nodig!!

Hieronder ziet u de foto’s over de voortgang van de bouw.


De renovatie